Hoogwaardige afwerkingen

Exterieur coatings

Over het algemeen zijn er twee soorten externe wandcoatings: siliconen op basis van mineralen en die gebaseerd op siliconenhars. De minerale pleister is een product op basis van natuurlijke producten, de silicone coatings zijn gemaakt met synthetische producten.
Couches Isolation 3D Enduit

Afhankelijk van verschillende factoren en toepassingen, elk met hun specifieke voordelen.


Siliconenpleisters, eigenschappen en toepassingen

Siliconenpleisters of kunstharspleisters zijn gevelpleisters die bestaan uit een grondlaag in cementering, waarop profielen en wapening worden aangebracht. Na het drogen van de basislaag dient een voorstrijklaag aangebracht te worden. Op deze voorstrijklaag komt de toplaag siliconenbepleistering in de gekozen kleur.

 

Eigenschappen van Siliconenpleisters:
 • - waterafstotend
 • - licht dampdoorlatend
 • - niet in de massa gekleurd (enkel de afwerkingslaag is gekleurd, onderliggende lagen niet)
 • - grotere elasticiteit dan minerale pleister
 • - lichter dan minerale pleister

Deze laatste eigenschap maakt siliconenpleister de afwerking bij voorkeur indien er op isolatie gepleisterd wordt.

Verschillende afwerkingen :

 • Finition-Enduit-Brosse-01 250px
 • Finition-Enduit-Lisse-250px
 • Finition-Enduit-Rugueux-01 250px
 • Finition-Enduit-Rugueux-250px
 • Enduit brossé
 • Enduit Lissé
 • Enduit rugueux 01
 • Enduit rugueux 02

Werkwijze voor het aanbrengen van siliconenbepleistering door HOBE NV:

Plaatsen van stellingen - afdekken van opritten, ramen en deuren - plaatsen van hoek- en stopprofielen eigen aan het systeem - plaatsen van wapeningsgaas volgens voorschriften van de fabrikant - aanbrengen van de basislaag - na droging basislaag, het plaatsen van de voorstrijklaag - plaatsen van de toplaag siliconenpleister - zuiver maken van schrijnwerk en opruimen van de werf - afkitten teggen ramen en deuren en alle andere aansluitingen, met kleurloze neutrale siliconen

Deze werkwijze vindt u steeds terug op de offertes van HOBE NV.
Zo bent u er zeker van dat een correcte werkwijze gegarandeerd is.

 


Minerale gevelpleisters of krabpleisters, eigenschappen en werkwijze.

Minerale pleisters of krabpleisters zijn samengesteld uit natuurlijke bestanddelen: kalk, cement en zand. Deze worden aangevuld met granulaten vulstoffen en kleurpigmenten.
Minerale pleisters worden in één laag geplaatst, deze laag is volledig gekleurd, daarom zegt men dat minerale pleisters "in de massa gekleurd" zijn.
Na het plaatsen van de laag bepleistering, wordt deze "gekrabd" waardoor de bepleistering een specifieke textuur krijgt.


Eigenschappen van minerale pleisters:

 • - hard (duurzaam)
 • - milieuvriendelijk (omdat ze op basis van natuurlijke bestanddelen samengesteld zijn)
 • - ademend
 • - kleurvast (in de massa gekleurd, doordat de gehele laag dezelfde kleur heeft geven kleine beschadigingen zoals ondiepe krassen geen kleurverschil)Werkwijze plaatsen minerale bepleistering:

Plaatsen van stellingen - afdekken opritten, ramen en deuren - plaatsen van hoek- en stopprofielen in aluminium - plaatsen van wapeningsgaas in de bepleistering en machinaal aanbrengen van de bepleistering - manueel afwerken van de bepleistering (krabben) - zuiver maken van schrijnwerk en opruimen van de werf - afkitten tegen ramen en deuren en andere aansluitingen met kleurloze siliconen.

Deze werkwijze vindt u steeds terug op de offertes van HOBE NV.
Zo bent u er zeker van dat een correcte plaatsing gegarandeerd is.

 

Wandtegels gemetst of tegels op isolatie.

 Parement-par-pose-de-briquettes 770px

Plaatjes en / of tegels bevestigd met lijmmortel als versterkende laag en die de isolatie bedekt zorgen voor extra bescherming. De mogelijkheid van het combineren van deze gevelbekleding met vrijwel alle traditionele baksteen houdt het typische uiterlijk van een bakstenen gevel , of zorgt voor een nieuwe look.

 

Decoratiegevels

silicones faceds 770px

Robuuste en lichtgewicht prefab elementen , variërend van standaard afmetingen tot maatwerk, en van gotiek tot modern, kunnen gebruikt worden  om te bekleden of voor aanpassing van gevels . De mogelijkheden om de gevelstijl aan te passen zijn vrijwel onbeperkt, kadreringen, oversteken, hoeken, sluitstenen ...

Neem gerust de tijd om enkele foto's van onze realisaties te bekijken, wees getuige van onze ervaring in dit domein en bekijk hoe we uw doelen kunnen verwerken in uw project.

 

 

HOBE

Centrum Zuid 2403
3530 Houthalen
België
+32 (0)11 403 720
contact@hobe.be

Taal - Langue

Kies uw taal- Choisissez votre langue

Bekijk enkele HOBE projecten

bottom-pages-thumb-276px